Ugrás a fő tartalomra

2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u. 24.


+36 70 684 8669

Széchenyi 2020

Specialitásunk


Küldetésünk

Az Esztergomi Szakképzési Centrum 3 esztergomi intézményével kulturális, gazdasági, és társadalmi szempontból is különleges térségben, támogató  és rendkívüli szépségű környezetben végezheti a munkáját. Maga Esztergom 2022-ben lépett a megyei jogú városok sorába, a centrum pedig saját működését ehhez méltó szinten fejleszti. A beiskolázási vonzáskörzet messze a Dorogi-medence határain túlra, több megyére is kiterjed.

Okleveles technikus képzés

Komárom-Esztergom vármegyében elsők közt indítunk (Bottyán János Technikum) okleveles technikus IT képzést a 2023/2024. tanévben. A képzés keretében eredményesen végzett tanulók, a szakirányú felsőfokú tanulmányokba beszámítható kreditpontot kapnak, így az egyetemi képzés során felszabaduló időt saját döntésük alapján tudják majd önfejlesztésükre kamatoztatni.

Ágazati képzőközpont a Turizmus-vendéglátásban - DÁKK

A térségben és országosan egyedülálló módon, 18 vállalat és a Szakképzési Centrum együttműködésével létrejött a Dunakanyar Turizmus-Vendéglátás Ágazati Képzőközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (DÁKK). A képzőközponton keresztül az ágazatban tanulók számára intézményünk (Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola) már a beiratkozáskor garantálja a duális képzést, mégpedig úgy, hogy a szakirányú oktatás során a tanuló akár több jelentős vállalkozás profiljával és vállalati kultúrájával is megismerkedhessen.

Iskolai biztonságért program (IBP) – Hatékony diákvédelem

Intézményeinkben egyedülálló, egységes és rendkívül hatékony gyermekvédelmi program működik. A komplex program egységben kezeli esélyegyenlőség biztosítását, a különleges bánásmódot igénylő tanulók inkluzív nevelését, az iskolai bántalmazás, zaklatás visszaszorítását, valamint a konfliktus és panaszkezelést.

A műszaki területtől a szolgáltató ágazatig a legfontosabb  szakmákat oktatjuk, és kiemelt figyelmet fordítunk a felnőttek át- és továbbképzésére is. Iskoláinkat az innovatív szemlélet, a tanulóközpontúság és rugalmasság jellemzi.KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Esztergomi Szakképzési Centrum

   2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u. 24.

  • Telefon: +36 70 684 8669

   E-mail: titkarsag@eszc.eu

   OM azonosító: 910005

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000420


  2024Esztergomi Szakképzési Centrum