Ugrás a fő tartalomra

2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u. 24.


+36 70 684 8669

Széchenyi 2020

Bemutatkozás


Kedves Látogatók!

A Esztergomi Szakképzési Centrum (ESZC) centrum jelenleg három, nagy múltú esztergomi iskolát foglal magába:

 • Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola
 • Bottyán János Technikum
 • Géza Fejedelem Technikum és Szakképző Iskola

Az ESZC 2020.08.01-én alakult meg. Jelenleg az ESZC a hazai szakképzés legfiatalabb nagy szervezete. A beiskolázási körzet Esztergom közvetlen környezetén túl kiterjed Komárom-Esztergom megye távolabbi, Pest megye és Budapest északi régióira, de érkeznek tanulók  Nógrád megyéből és a Felvidékről is.

Az ESZC célja a szakképzés minőségének javítása, fejlesztése, a helyben oktatott ágazatok és szakmák kínálatának bővítése valamennyi érintett generáció felé. Fontosnak tekintjük, hogy a fejlesztésekre megalapozott információk, valós piaci igények alapján kerüljön sor, ne a nagy rendszerek nehézkedési mozgásából eredezzenek.

Az ESZC stratégiájának egyik pillére, hogy az esztergomi nagyvállalatokkal stratégiai, a duális képzést minél szélesebb körben megvalósító együttműködés épüljön ki. Ehhez szolgálhatnak mintául a már élő kapcsolatok, pl.: SUZUKI MAGYARORSZÁG ZRT., TE CONNECTIVITY KFT., PEMÜ, RICHTER GEDEON NYRT., ZOLTEK ZRT. stb.

A térségben és országosan egyedülálló módon, 18 vállalat és a Szakképzési Centrum együttműködésével létrejött a Dunakanyar Turizmus-Vendéglátás Ágazati Képzőközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (DÁKK).

Terveink szerint Esztergomban a közeljövőben ún. tanszálló épül. Ez a turizmus és vendéglátás országosan kiemelt projektjeként valósul meg. A fejlesztés mintaként szolgálhat a duális képzőhelyek, a projektoktatás, az ágazati képzőközpontok számára. A működésébe becsatornázhatókká válnak további ágazatok is, pl.: szépészet, sport, stb. A Tanszálló ünnepélyes alapkő-letételére 2021.07.07-én került sor.

Az ESZC szorosan együttműködik a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával mind pályaorientációs, mind szakmai területeken.

Intézményeinket és vezetőiket a fejlesztő attitűd jellemzi. Ennek eredményeként a képzési paletta immár okleveles technikus képzéssel is bővült.

Iskoláinkban egyedi és rendkívül hatékony, a szakképzés sajátosságihoz igazodó gyermekvédelmi program (IBP = Iskolai biztonságért program) működik.

Szándékunk, hogy olyan naprakész információkkal segítsük a középiskolai tanulmányaikra készülő diákokat, és szüleiket, illetve a pályát váltó felnőtteket, amellyel megkönnyítjük a pályaválasztás, továbbtanulás, iskolaválasztás, szakmaváltás folyamatát.KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Esztergomi Szakképzési Centrum

   2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u. 24.

  • Telefon: +36 70 684 8669

   E-mail: titkarsag@eszc.eu

   OM azonosító: 910005

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000420


  2024Esztergomi Szakképzési Centrum